Wat doe jij met het vaccin?

Ik was niet van plan om er iets over te gaan schrijven. Het onderwerp vind ik te beladen en ik merk dat het over het algemeen verdeeldheid zaait. Toch voel ik nu ineens de noodzaak om er iets over te schrijven, want de vraag “Wat doe jij met het vaccin?” wordt me niet voor niets regelmatig gesteld. Ik voel dat er achter de vraag het verlangen schuilt om de dialoog te openen en misschien ook wel om antwoorden of bevestiging te krijgen in deze onzekere tijd. Het is in ieder geval duidelijk dat – nu het vaccineren in volle gang is – het een veelbesproken onderwerp is. In het artikel van deze week deel ik de vraagtekens die ik zelf bij het vaccin zet. Ook deel ik een paar belangrijke stukken die ik in mijn zoektocht ben tegengekomen. Misschien geeft het jou nieuwe aanknopingspunten om verder te zoeken en je eigen antwoord op deze vraag te vinden.

Ok, daar komen ze… de belangrijkste vragen die ik heb over het vaccin…

Is het vaccin veilig en effectief?

De belangrijkste vraag wat mij betreft, is of het vaccin wel zo ‘veilig en effectief’ is als dat men beweert. Het eerste waar ik in dat verband aan denk, is de snelheid waarmee het vaccin is ontwikkeld. In mum van tijd (binnen een jaar) zijn er niet één maar wel drie vaccins gereed. Waar er dus normaal gesproken tientallen jaren overheen gaat voordat er een nieuw vaccin op de markt komt, is dat nu binnen een jaar al gefixt. Daar waar er voor bijvoorbeeld het HIV-virus na 35+ jaar nog altijd geen werkend vaccin is, zijn er voor Corona al drie vaccins beschikbaar. Is dat niet vreemd?

Hoe steekt het wetenschappelijk onderzoek in elkaar?

Een andere vraag die ik heb, is hoe de veiligheid en effectiviteit van het vaccin kunnen worden gewaarborgd. Op hoeveel mensen is het vaccin uitgeprobeerd? En is de samenstelling van de groep geteste personen representatief voor de samenstelling van de bevolking? En als de testfase dusdanig kort is geweest, hoe kan dan de werking van het vaccin op de middellange en lange termijn als veilig worden bestempeld? Er is volgens mij nog niemand die daar het antwoord op heeft.

In deze video (vanaf 10:30) legt Dr. Sherri Tenpenny in eenvoudige taal uit hoe het nieuwe vaccin werkt en wat het doet in het lichaam. In het kort komt het erop neer, dat het vaccin het lichaam aanzet om zowel de zogenaamde ‘spike’ eiwitten (een klein deeltje van het virus) als de anti-lichamen tegen het virus aan te maken. Ze vertelt, dat dit mechanisme wordt aangezet, maar dat het niet kan worden uitgezet. Met allerlei kwalijke gevolgen (lees: auto-immuunziekten) van dien.

Hoe steekt het juridisch in elkaar?

Dit interview van Sven Hulleman met juriste Maria Louise Genet geeft een en ander op juridisch vlak helder weer. Het blijkt bijvoorbeeld dat het onderzoek naar het vaccin nog niet volledig is afgerond. Wetenschappelijk onderzoek wordt naar verwachting in december 2023 pas afgerond.

Steeds meer artsen die twijfelen?

Opvallend was voor mij het moment – een paar maanden geleden – dat huisarts Marije Berkelaar (33) stopte met haar praktijk als reguliere huisarts. Als eerste huisarts in Nederland sprak zij zich uit over het feit dat zij niet op een normale manier haar vak als arts in de gezondheidszorg kan uitoefenen in het huidige medische systeem.

Inmiddels beginnen steeds meer artsen hun zorgen over het vaccin en het zorgsysteem naar buiten te brengen. Dat gebeurt niet via het NOS journaal of andere mainstream media, maar er zijn tal van alternatieve mediakanalen die dit wel onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld deze radiozender in Twente die een huisarts aldaar laat spreken:

Of huisarts Rob Elens te Meijel (Limburg).

Artsen verenigen zich – niet alleen in Nederland, maar wereldwijd – omdat zij niet achter het huidige vaccinatiebeleid kunnen staan. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Stichting Artsen Covid Collectief of op Artsen voor Vrijheid.

Zijn er alternatieven voor het vaccin?

Volgens huisartsen en specialisten zijn er zeker alternatieven in de bestrijding van het virus. Waarom wordt er dan geen onderzoek naar die alternatieven gedaan? Heeft dat misschien iets te maken met belangen en geld en macht?

Ja maar, want als ik zonder vaccin straks niet meer…?

… mijn werk (bijvoorbeeld in de zorg) kan uitoefenen?
… naar festivals toe kan?
… kan winkelen?
… kan reizen?
… naar school kan?
… etcetera, etcetera.

Op die vragen heb ik ook het antwoord nog niet. Het lijkt erop, dat we afstevenen op een maatschappij waarin er onderscheid gemaakt gaat worden tussen mensen die het vaccin wel of niet hebben gekregen. Echter, zijn dit dan redenen om het vaccin dan toch maar te nemen? Omdat we ons indirect toch wel verplicht voelen om het vaccin te nemen? Ik bedoel, als de spuit eenmaal is gezet, kan het er niet meer uit. Dan is er geen weg meer terug. En met het verhaal van Dr. Tenpenny neig ik er eerder naar om het in ieder geval uit te stellen.

Meer informatie?

Voor meer informatie die het 8 uur Journaal liever verbergt, kun je eventueel nog onderstaande bronnen raadplegen om je oriëntatie zo breed mogelijk te houden:

Café Weltschmerz
Blackbox
Stichting Vaccinvrij
David Icke
The Highwire
Maurice
Viruswaarheid

Ik hoop dat ik je met dit artikel een stukje op weg heb kunnen helpen in je eigen onderzoek. Want belangrijker dan de mening van anderen is vooral je eigen onderbuikgevoel, je intuïtie. Als je trouw bent aan jouw innerlijk weten, dan stel je jezelf nooit teleur. En dat geldt voor heel veel dingen ;-).

Graag sluit ik dit artikel af met een boodschap recht uit het hart van Dr. Zach Bush, internist en endocrinoloog.

Ik wens je veel gezondheid, wijsheid en liefde toe.

Liefs,
Suzan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *