Shop

Voeding volgens de Vijf Elementen
De door Barbara Temelie beschreven voedingsleer volgens de vijf elementen berust op de eeuwenoude schat aan ervaringen van de traditionele Chinese geneeskunde. De principes van deze voedingsleer, die geen strenge verboden kent, worden in China tot op vandaag onveranderd toegepast in de keukens van gezinnen, restaurants en ziekenhuizen. Zij zijn baanbrekend, omdat zij de energetische werking van voedingsmiddelen op de voorgrond plaatsen en laten zien hoe wij met behulp van deze voedingsleer onze lichamelijke en geestelijke activiteiten, onze gevoelens en ons gedrag in de samenleving kunnen beïnvloeden.


Het Vijf Elementen Kookboek
In Het Vijf Elementen Kookboek hebben Barbara Temelie, schrijfster van Voeding volgens de Vijf Elementen, en Beatrice Trebuth, natuurgeneeskundige en sinologe, de traditionele ‘Chinese Keuken op zijn best’ gecombineerd met de westerse eetgewoonte en wat wij in het westen werkelijk aan voeding nodig hebben. Het resultaat is een kookboek dat niet alleen gericht is op ieders individuele constitutie, maar ook rekening houdt met het heersende seizoen. 


Ontbijt je fit
In dit boek geeft Jutta 50 energie-gevende en heilzame warme ontbijtrecepten. Deze recepten zijn zeer veelzijdig en kunnen ook goed als lunch of diner worden ingezet. Bovendien zijn de recepten per seizoen gerangschikt, zodat je het hele jaar rond je lichaam optimaal kunt voeden. Dus wanneer je je eerste, effectieve stappen wilt zetten in de Chinese voedingsleer, dan is dit boek een goede keuze.


Water, het goedkoopste medicijn
Dit kan het belangrijkste boek zijn dat je ooit hebt gelezen.

Dr. Batmanghelidj heeft meer dan twintig jaar klinisch en wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de rol van water in het lichaam. Deze baanbrekende arts legt in dit boek uit hoe water een hele reeks aan medische aandoeningen kan verhelpen. Alleen al het eenvoudig veranderen van de hoeveelheid water (en zout) die je dagelijks inneemt, kan je helpen met het behandelen en voorkomen van tientallen ziektes, met het vermijden van kostbare medicijnen en met het genieten van een energieke nieuwe gezondheid.