In de komende week valt m’n verjaardag en daarom trakteer ik deze week met het recept van een overheerlijke cheese cake met aardbeien. Het recept is volledig vegan, dus geen slagroom, geen zachte kaas, geen melk, geen boter en zelfs geen eieren. Ook zit er bijna geen suiker in, slechts een beetje ahornsiroop. Toch is dit gebak een streling voor de tong, al zeg ik het zelf ;-). Wat zit er dan wel in? En hoe maak je het? Hieronder vind je het recept (voor circa 10-12 punten).
Ingrediënten voor de bodem:
150 gram rauwe walnoten
100 gram Medjool dadels, ontpit
50 gram kokosrasp
snufje zout
Ingrediënten voor de vulling:
400 gram rauwe cashewnoten, geweekt
150 ml vers geperst citroensap
80 ml ahornsiroop
100 ml kokosvet
Ingrediënten voor de topping:
250 gram verse aardbeien + eventueel 250 gram voor de garnering
150 gram Medjool dadels, ontpit
klein scheutje diksap aardbei/appel
Bereiding
1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en strooi gelijkmatig 10 gram kokosrasp hierover.
2. Mix de walnoten, dadels, 40 gram kokosrasp en een snufje zout in een keukenmachine tot een stevige mix.
3. Verdeel de mix over de bodem.
4. Smelt het kokosvet in een steelpan op laag vuur. Doe dit samen met de cashewnoten, het citroensap en de ahornsiroop in de keukenmachine en mix tot een glad beslag. Proef even en voeg naar smaak nog een beetje citroensap of ahornsiroop toe. Verdeel het beslag dan over de walnoten-dadel-bodem.
5. Mix dan tenslotte 150 gram dadels met 250 gram aardbeien tot een stevige massa en verdeel het over de vulling. Maak de bovenkant van de taart mooi glad met de bolle kant van een lepel en zet de taart dan tenminste 3 uur in de vriezer.
6. Garneer vlak voor het serveren met de overgebleven aardbeien.
Geniet ervan!
P.S. Heb je wel zin in deze lekkernij, maar heb je geen zin om zelf te kokkerellen? Laat het me weten, dan ga ik voor je aan de slag.
Liefs,
Suzan