Voorjaarsbehandeling

De dagen beginnen alweer te lengen. Vanuit de Chinese geneeskunde zeggen we, dat we de meest yinne periode achter de rug hebben en dat rond 14 februari op energetisch niveau de lente begint. Yin wil zeggen donkere dagen, lange nachten, koude, droogte, naar binnen gekeerd zijn en kalmte/rust. Nu begint er meer Yang in de dagen te komen. We noemen het ook wel het ‘jonge Yang’. Yang is het tegenovergestelde van Yin, dus dat betekent dat de dagen langzamerhand langer worden, de nachten korter en er is meer licht. De droogte en koude zijn er nog wel, maar zullen binnen afzienbare tijd ook verdwijnen. De natuur begint zich langzaamaan weer te openen en in de energie is dat voelbaar.

Het voorjaar is de periode dat het lichaam zich dus ook moet aanpassen aan de nieuwe energie. Van de yinne energie moet het omschakelen naar de meer yange energie. Heb je in de winter onvoldoende rust gepakt, of zit je veel in je hoofd, dan kan het zijn dat je wat moeite hebt met die omschakeling. Dat kan zich o.a. uiten in (voorjaars)moeheid, prikkelbaarheid, stress, pijn in de spieren en pezen, hoofdpijn, menstruatieklachten en klachten aan de ogen. Ook kan het zijn, dat je moeite hebt om je leven te organiseren en nieuwe plannen uit te stippelen. Dit zijn typische klachten die horen bij het voorjaar, de Lever en het Hout-element (binnen de Chinese 5 elementen-leer). Het zijn tekenen van Qi-stagnatie: de energie stroomt dan niet vrijelijk door het lichaam. Met andere woorden: zaken verlopen niet soepel, maar ondervinden weerstand (zowel fysiek als mentaal/emotioneel).

Zodra het voorjaar lonkt en de eerste zonnestralen zich laten zien, is het verleidelijk om even zonder jas naar buiten te gaan. Dat kan erg verraderlijk zijn, omdat het de Qi juist kan blokkeren, vooral als er ook een windje aanwezig is. Het is belangrijk om jezelf (en je Qi) daar goed tegen te beschermen.

Speciaal voor deze periode heb ik een Voorjaarsbehandeling samengesteld die erop gericht is om jouw energie te laten stromen en eventuele stagnaties op te heffen. De behandeling bestaat uit:

+ een warm voetenbad met een etherische citroenolie
+ een Oosterse reflexzone-massage van voeten, enkels, onderbenen en knieën. Het accent wordt gelegd op reflexzones en acupunctuurpunten die de Lever en het lymfesysteem ondersteunen en die het lichaam helpen om de Qi vrij te laten stromen.
+ een kopje verkwikkende citroen-kruidenthee na afloop

De behandeling duurt ca. 1,5 uur. Investering: € 112,50.
Tot en met 30 april ontvang je 20% korting op deze behandeling.